skład / składniki
gotowanie krok po kroku
moje jabłka, usuń skórkę (chociaż możesz ją zostawić), usuń nasiona wraz ze strąkami nasion, pokrój w cienkie plasterki.
wcześniej przygotuj syrop z 1 kg. cukier i szklanka wody (podczas gotowania syropu pianka musi zostać usunięta).
plasterki jabłek zanurza się w syropie, który się gotuje, a następnie wyłącza ogień i pozostawia na 6 godzin. Następnie gotuj w trzech lub czterech dawkach, aż będą gotowe. Po raz pierwszy gotujemy dżem przez 20-30 minut. i pozostaw na 6-10 godzin, a następnie powtórz procedurę, aż dżem osiągnie wymaganą gęstość. Pod koniec ostatniego gotowania dodaj kwas cytrynowy, zdejmij z ognia i na gorąco ułóż w słoikach.
po całkowitym ochłodzeniu-Zamknij wstępnie ugotowane plastikowe pokrywki i wyjmij do przechowywania (Piwnica lub lodówka).
mam nadzieję, że ten przepis kulinarny pomoże Ci urozmaicić zimowy słodki stół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g