skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pierwszą rzeczą jest ugotowanie jajek i ziemniaków, Zwykle gotuję je w tym samym garnku. Podczas gotowania wszystkiego zajmijmy się innymi składnikami. Posiekaj zieloną cebulę, Posol i lekko zmiksuj, aby dała sok. Resztę składników kroimy na małe kawałki. Ogórki można zetrzeć. Jajka i ziemniaki ugotowane. Pozwól ziemniakom trochę ostygnąć, a tymczasem tryb jajka. Nawiasem mówiąc, istnieje szybki sposób na bardzo małe cięcie jajek. Musisz włożyć kilka jajek do szklanki i jechać nożem w lewo, w prawo, aż jajka zostaną zmiażdżone. Wszystkie nasze produkty wkładamy do rondla i napełniamy kwasem, dodajemy śmietanę i sól do smaku.
jeśli nie ma kwasu chlebowego, możesz ugotować okroshkę w wodzie. Aby to zrobić, możesz rozcieńczyć kwas cytrynowy do smaku w wodzie i wlać okroshkę. Posyp posiekanymi ziołami na wierzchu i włóż do lodówki. Okroshka jest gotowa! Jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa"doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g