Sałatka z gotowaną kiełbasą, twardym serem i świeżym ogórkiem

obfite, smaczne, łatwe i proste – sałatka na stole w 15 minut. Wszechstronność tego typu sałatek polega na tym, że można go znaleźć zarówno na zwykłym stole, jak i na świątecznym stole. Można go spożywać nie tylko zgodnie z jego przeznaczeniem, ale także jako niezależne danie. Sałatkę można zabrać ze sobą do pracy i natury.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 11 g
tłuszcze 59 % 19 g
węglowodany 6 % 2 g
203 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 12 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Żaden składnik nie jest u nas poddawany obróbce cieplnej, więc bez marnowania czasu zaczniemy gotować. Zacząłem od przygotowania sosu. W końcu, gdy ogórek jest już pokrojony, może szybko wypuścić sok i mieć wyciśnięty wygląd i niezbyt przyjemny smak. Tak, możesz doprawić klasycznie-majonezem lub kwaśną śmietaną. Co zrobisz, jeśli nie chcesz wypróbować nowego smaku. Połączyłem masło, sól i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój gotowaną kiełbasę. W jakim formacie? W tym, który lubisz. Na przykład postanowiłem odejść od szablonów i najpierw cienko pokroiłem kiełbasę, a następnie ustawiłem ją cienkim paskiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dokładnie to zrobiłem z serem. Podczas krojenia trzymała się mniej więcej formatu kiełbasy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dwa podstawowe komponenty są zaangażowane. Ale aby się nie nudzić, rozcieńczymy ich firmę innymi-jasnymi i przyjemnymi produktami. Dostrajamy bułgarską paprykę, a także cienkie paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jeśli nie masz porów, to nie ma znaczenia – weź zwykły, tylko wtedy namocz go w mieszaninie wody i octu (7:1). Tniemy cienko.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cóż, teraz, gdy wszystkie składniki są już w misce, możesz posiekać i świeży ogórek. Przedstawiłem go takim paskiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połącz wszystko w misce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj i napełnij dressingiem-wystarczy na taką ilość składników.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekaj zieloną cebulę i dopraw sałatkę. W razie potrzeby posolić, ale myślę, że ser i przyprawy wystarczą na ostrość smaku.

i więcej porad

możesz dodać różne produkty do podstawowych składników, wtedy za każdym razem sałatka będzie miała inny smak i inny wygląd itp.

kiełbasę można wziąć inaczej, do smaku-zarówno gotowaną, jak i wędzoną.

ogórki powinny być świeże, ale dla odmiany można je przyjmować słone lub w kompozycji świeżej i słonej.

ilość składników i ich proporcje można zmieniać i zmieniać.

pamiętaj, że taką sałatkę należy pokroić i doprawić dopiero przed podaniem.
sos sałatkowy może być inny-zaczynając od majonezu, kwaśnej śmietany itp., a kończąc na przyjemnych mieszankach z oliwy z oliwek oraz różnych przypraw i ziół.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Por - 33   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy