lody z mleka w maszynie do lodów

pyszne lody w domu! Delikatne, bujne, zwiewne! Lody mleczne w maszynie do lodów są przygotowywane z prostych i niedrogich produktów. W porównaniu ze sklepem jest to ekonomiczna, a jednocześnie zdrowsza wersja smacznego i zdrowego przysmaku, który tak bardzo kochają zarówno dorośli, jak i dzieci. Maszyna do lodów pozwala uzyskać doskonały wynik w krótkim czasie i przy minimalnym wysiłku.
eleneAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 12 % 4 g
węglowodany 73 % 24 g
144 kcal
IG: 29 / 29 / 42

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

Maszyna Do Lodów pomaga przygotować niesamowicie puszyste i delikatne lody w domu. Ale jest jeden ważny punkt-miska Maszyny do lodów przed rozpoczęciem przygotowywania pysznego przysmaku musi zostać zamrożona. Dlatego wkładamy miskę do zamrażarki na noc-jest to wygodne. Miskę można przechowywać w zamrażarce i dłużej. W zależności od modelu i producenta czas może wynosić od 8 do 20 godzin. Ale osiem godzin to minimum. Lepiej nie lekceważyć tych zasad - wtedy lody będą świetne!

więc miska jest zamrożona. Możesz przejść bezpośrednio do robienia domowych lodów.

obierz banany, pokrój na duże kawałki i przenieś do miski blendera. Następnie wlej cukier do bananów, a także mleko w proszku. Dodaj ekstrakt waniliowy. Nawiasem mówiąc, jego ilość można zwiększyć - tutaj musisz skupić się na swoim guście. Zmiel wszystko razem do jednorodnej konsystencji za pomocą blendera zanurzeniowego.

teraz wlej mleko do powstałego przecieru owocowego. Lepiej jest, jeśli ma wysoką zawartość tłuszczu, najlepiej domowej roboty. Ale z mniej tłustego sklepu otrzymasz również pyszny przysmak.

ponownie ubij wszystko razem blenderem, aż wszystkie składniki się połączą. To wszystko, masa lodów jest gotowa-czas wyjąć miskę lodów z zamrażarki, co robimy. Następnie wlej masę do zimnej miski i włącz urządzenie na 20 minut. Czas może się nieco różnić - uważnie przeczytaj instrukcje dotyczące Maszyny do lodów.

po określonym czasie lody będą gotowe. Okazuje się, że jest bardzo przewiewny, bujny, delikatny, dosłownie topiący się na oczach i niezbyt gęsty. Możesz go teraz jeść, ale jeśli chcesz uzyskać bardziej zamrożony i solidny wynik, łatwo to osiągnąć. Masę należy przenieść do pojemnika do zamrażania i włożyć do zamrażarki na 3-4 godziny. Możliwe jest również użycie specjalnych foremek do lodów.

po tym okresie przysmak można podać do stołu, dekorując według własnego gustu. Na przykład możesz użyć posypki cukierniczej, posiekanych orzechów, startej czekolady.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g

Podobne przepisy