Sałatka z pomidorami i thiną
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1.Przekrój pomidory koktajlowe na pół.
2.Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
3.W Thina dodaj połowę żądanej ilości soku z cytryny i połowę lodowatej wody, dobrze ubij trzepaczką. Thina zacznie się rozjaśniać. Dodaj pozostałą wodę, sok z cytryny, sól do smaku i dokładnie wymieszaj. Sos powinien mieć taką samą konsystencję jak ciasto naleśnikowe, w razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny i wody.
4.Wlej sos na dno talerza i ułóż przygotowane pomidory.
5.Posyp półpierścieniami czerwonej słodkiej cebuli, pieprzem i solą do smaku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Tahini - 595 kcal/100g