skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie takich kanapek jest bardzo szybkie i łatwe. Można powiedzieć, że jest to jedno z najłatwiejszych śniadań, jakie można wymyślić! A jednocześnie bardzo smaczny. Dzieci i młodzież szczególnie lubią jeść kanapki śniadaniowe. Ale aby nie robić zwykłych kanapek-nudnych i banalnych, proponuję tę opcję. Wszystko jest proste, piękne i smaczne.
zaczynamy gotować:
1. Możesz użyć dowolnego chleba, ale najlepiej specjalnego-na kanapki. Należy go usmażyć w tosterze lub na suchej patelni. Do pięknej złotej skórki. W sumie potrzebujemy czterech plasterków.
2. Umyj pomidory, wytrzyj serwetkami, pokrój w kółka.
3. Pokrój wieprzowinę w plastry. Dobrze, jeśli jest w domu lub na farmie, ale EO jest opcjonalnym warunkiem.
4. Umyj liście sałaty, osusz ręcznikiem papierowym.
5. A teraz możesz zbierać kanapki:
- kromki chleba tostowego smarujemy jogurtem naturalnym, bez dodatków, na przykład dobrze sprawdzi się jogurt grecki;
- następnie na posmarowanym jogurtem chlebie kładziemy liście sałaty - Dwie listki na kanapkę;
- rozłóż pomidory pokrojone w plasterki w następnej warstwie;
- na pomidorach kładziemy plastry wieprzowiny. Jeśli plastry okazały się cienkie, można je układać jeden na drugim;
- Zakończ projekt kromkami chleba.
6. Pozostaje przeciąć zebrane kanapki na pół - na dwie trójkątne części.
kanapki podajemy do stołu wraz z kawą lub herbatą.
i takie kanapki można zabrać jako lunch, a ponadto zarówno do szkoły, jak i na uniwersytet lub do pracy. A nawet w podróż.
smacznego i aktywnego dnia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Bujenina - 233 kcal/100g