kanapki z wieprzowiną

przepyszne i pożywne kanapki śniadaniowe? Przygotuj! Kanapki z wieprzowiną - co może być prostsze? Zwłaszcza jeśli jest bardzo mało czasu na przygotowanie śniadania, aw lodówce jest domowa wieprzowina i trochę zieleni i warzyw. Można jednak użyć gotowanej wieprzowiny w sklepie-kanapki nadal będą apetyczne i smaczne. Z nadzieniem można ogólnie eksperymentować, zmieniając skład warzyw, dodając więcej zieleni lub mniej.
homjakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 9 % 3 g
węglowodany 72 % 23 g
153 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

przygotowanie takich kanapek jest bardzo szybkie i łatwe. Można powiedzieć, że jest to jedno z najłatwiejszych śniadań, jakie można wymyślić! A jednocześnie bardzo smaczny. Dzieci i młodzież szczególnie lubią jeść kanapki śniadaniowe. Ale aby nie robić zwykłych kanapek-nudnych i banalnych, proponuję tę opcję. Wszystko jest proste, piękne i smaczne.

zaczynamy gotować:

1. Możesz użyć dowolnego chleba, ale najlepiej specjalnego-na kanapki. Należy go usmażyć w tosterze lub na suchej patelni. Do pięknej złotej skórki. W sumie potrzebujemy czterech plasterków.

2. Umyj pomidory, wytrzyj serwetkami, pokrój w kółka.

3. Pokrój wieprzowinę w plastry. Dobrze, jeśli jest w domu lub na farmie, ale EO jest opcjonalnym warunkiem.

4. Umyj liście sałaty, osusz ręcznikiem papierowym.

5. A teraz możesz zbierać kanapki:

- kromki chleba tostowego smarujemy jogurtem naturalnym, bez dodatków, na przykład dobrze sprawdzi się jogurt grecki;

- następnie na posmarowanym jogurtem chlebie kładziemy liście sałaty - Dwie listki na kanapkę;

- rozłóż pomidory pokrojone w plasterki w następnej warstwie;

- na pomidorach kładziemy plastry wieprzowiny. Jeśli plastry okazały się cienkie, można je układać jeden na drugim;

- Zakończ projekt kromkami chleba.

6. Pozostaje przeciąć zebrane kanapki na pół - na dwie trójkątne części.

kanapki podajemy do stołu wraz z kawą lub herbatą.

i takie kanapki można zabrać jako lunch, a ponadto zarówno do szkoły, jak i na uniwersytet lub do pracy. A nawet w podróż.

smacznego i aktywnego dnia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Bujenina - 233   kcal/100g

Podobne przepisy