grecka sałatka z warzyw i sera

Sałatka grecka jest pyszna i szybka w przygotowaniu.
Inna RiabchenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 5 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 23 % 3 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ogórek obrany, pokrojony w dość duże półpierścienie

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pomidor został również pokrojony na kawałki, cebula pokrojona w półpierścienie

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Brynzu

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mieszamy nasze składniki w jednym naczyniu, dodajemy do nich oliwki, liście sałaty, które należy rozerwać mimowolnymi maszynkami do strzyżenia, doprawiamy oliwą z oliwek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nie trzeba solić sałatki, ze względu na ser w sałatce będzie dość słony smak. Smacznego!

sałatka grecka jest pyszna i szybka w przygotowaniu. Świetny przepis! Sałatka grecka zdobyła wielką miłość i popularność w naszym kraju i na całym świecie ze względu na łatwość przygotowania i doskonały smak. Spróbuj sałatki ze świeżych warzyw, słodkiej cebuli i aromatycznego sera!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy