skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj warzywa. Obierz i umyj ziemniaki. Obierz również cebulę i marchewkę.
Krok 2:
Obrane ziemniaki kroimy w drobną kostkę i ponownie myjemy. Cebulę kroimy w cienkie półpierścienie lub ćwiartki. Trzy marchewki na grubej lub drobnej tarce. Możesz pokroić go w małe kostki lub paski.
Krok 3:
Gotowanie smażenia na zupę. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu podsmaż cebulę podczas mieszania i po dwóch minutach dodaj do niej marchewkę.
Krok 4:
Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu. Jeśli nie zrobisz tego długo, w warzywach pozostanie więcej składników odżywczych.
Krok 5:
Wlej wodę do rondla, Posol ją i poczekaj, aż się zagotuje. Wlej ziemniaki do wrzącej wody, ponownie poczekaj, aż się zagotują, usuń pianę i gotuj przez 20 minut.
Krok 6:
Otwórz słoik z gulaszem i włóż go do rondla, a następnie wyślij smażenie z patelni. Wszystko mieszamy i próbujemy bulionu na sól - w razie potrzeby dodajemy więcej soli, a także możemy dodać przyprawę & quot;do zupy" i liść laurowy. Gotuj zupę przez około 10 minut, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane na umiarkowanym ogniu, przykrywając patelnię pokrywką.
Krok 7:
Gotową zupę można w razie potrzeby posypać posiekanym koperkiem, natką pietruszki lub szczypiorkiem. Podawać w głębokich porcjach. Teraz wiesz, jak gotować zupę z gulaszem. Smacznego!
pierwszą zupą w życiu może być zupa gulaszowa przepis, którego nauczyłem się z miłości do mięsa. Gotowanie jest bardzo łatwe, nie trzeba czekać trzech godzin, aż mięso zostanie w końcu ugotowane, a specjalne umiejętności kulinarne nie są konieczne, same plusy. Świetna zupa dla kawalerów, studentów, zapracowanych ludzi i zwykłych rodzin. Przepis jest niezwykle prosty, ale jeśli jesteś gotowy na zdobycie tego Everestu po raz pierwszy, musisz go mieć. Czasami gotujemy taką zupę w naturze w garnku. Natychmiast usmażamy w nim cebulę i marchewkę, następnie wlewamy wodę, gotujemy, wlewamy ziemniaki, dodajemy sól i przyprawy do smaku, a pod koniec gotowania dodajemy gulasz. Gotujemy trochę więcej i to wszystko! Ciesz się pyszną i satysfakcjonującą zupą z całą rodziną! Uwielbiam podawać świeży chleb pieczony w domu do takiej zupy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g