Zupa ziemniaczana z marchewką i cebulą

Prosta, ale pyszna zupa to obfite pierwsze danie na lunch! Ta zupa jest apetyczna i aromatyczna. Jego głównym sekretem jest pyszny gulasz. To ona daje zupie niezbędny dodatek. Nie ma nic prostszego niż przygotowanie tego dania w domu lub w terenie.
LET@Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
55 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj warzywa. Obierz i umyj ziemniaki. Obierz również cebulę i marchewkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obrane ziemniaki kroimy w drobną kostkę i ponownie myjemy. Cebulę kroimy w cienkie półpierścienie lub ćwiartki. Trzy marchewki na grubej lub drobnej tarce. Możesz pokroić go w małe kostki lub paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowanie smażenia na zupę. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu podsmaż cebulę podczas mieszania i po dwóch minutach dodaj do niej marchewkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu. Jeśli nie zrobisz tego długo, w warzywach pozostanie więcej składników odżywczych.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej wodę do rondla, Posol ją i poczekaj, aż się zagotuje. Wlej ziemniaki do wrzącej wody, ponownie poczekaj, aż się zagotują, usuń pianę i gotuj przez 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Otwórz słoik z gulaszem i włóż go do rondla, a następnie wyślij smażenie z patelni. Wszystko mieszamy i próbujemy bulionu na sól - w razie potrzeby dodajemy więcej soli, a także możemy dodać przyprawę & quot;do zupy" i liść laurowy. Gotuj zupę przez około 10 minut, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane na umiarkowanym ogniu, przykrywając patelnię pokrywką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotową zupę można w razie potrzeby posypać posiekanym koperkiem, natką pietruszki lub szczypiorkiem. Podawać w głębokich porcjach. Teraz wiesz, jak gotować zupę z gulaszem. Smacznego!

pierwszą zupą w życiu może być zupa gulaszowa przepis, którego nauczyłem się z miłości do mięsa. Gotowanie jest bardzo łatwe, nie trzeba czekać trzech godzin, aż mięso zostanie w końcu ugotowane, a specjalne umiejętności kulinarne nie są konieczne, same plusy. Świetna zupa dla kawalerów, studentów, zapracowanych ludzi i zwykłych rodzin. Przepis jest niezwykle prosty, ale jeśli jesteś gotowy na zdobycie tego Everestu po raz pierwszy, musisz go mieć. Czasami gotujemy taką zupę w naturze w garnku. Natychmiast usmażamy w nim cebulę i marchewkę, następnie wlewamy wodę, gotujemy, wlewamy ziemniaki, dodajemy sól i przyprawy do smaku, a pod koniec gotowania dodajemy gulasz. Gotujemy trochę więcej i to wszystko! Ciesz się pyszną i satysfakcjonującą zupą z całą rodziną! Uwielbiam podawać świeży chleb pieczony w domu do takiej zupy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy