skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Bierzemy małe bakłażany, myjemy i obieramy.
Krok 2:

Pokrój bakłażana na małe kawałki.
Krok 3:

Gotuj bakłażany do miękkości w słonej wodzie.
Krok 4:

Ugotowane bakłażany wrzucamy do durszlaka.Pozwól wodzie spłynąć i ostudź.
Krok 5:

Obieramy główkę czosnku,to głowa, a nie ząbek.
Krok 6:

Zmiel czarny pieprz w moździerzu.Możesz wziąć gotowy mielony.
Krok 7:

Schłodzone bakłażany wraz z czosnkiem przewijamy przez maszynę do mięsa.Okazuje się, że jest to zielonkawa masa.
Krok 8:

Dodaj majonez do tej masy.Majonez musi być najgrubszy,nie może być mowy o żadnej niskokalorycznej.Chcemy uzyskać smak podobny do smalcu.Wszystko dokładnie wymieszaj i .....
Krok 9:

Otrzymujemy taki biały, zwiewny urok!
Krok 10:

Teraz włóż zmielony pieprz, nadal możesz posolić do smaku.Ale z reguły wystarczy sól w wodzie, którą bakłażan wchłonął podczas gotowania.Jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 11:

Oto taka przekąska.Próbujemy od razu, po prostu nie można się oprzeć!Na początku przekąska będzie smakować jak Wyspa, dominować będzie smak czosnku.
Krok 12:

Włóż do słoików i włóż do lodówki.Następnego dnia przekąska zostanie zaparzona, nastąpi wymiana smaków i stanie się bardziej zrównoważona i bogata.
Krok 13:

Rozłóż na kawałku chleba żytniego.A smak Cię zachwyci!
ten przepis oczywiście pochodzi z internetu, ale niewiele osób zwraca na niego uwagę i na próżno.O zaradności w gotowaniu, przedstawicieli narodu żydowskiego, krążą legendy.Znamy wiele prostych, tanich i bardzo smacznych przepisów, chętnie je przygotowujemy.I zastanawiamy się, musimy tak myśleć, jak z niczego, ale okazuje się, że to pyszne!Teraz w sezonie świeżych warzyw zdecydowanie powinieneś spróbować przygotować tę przekąskę.Jestem pewna, że wiele osób ją polubi.Cóż,jeśli lubisz, radzę zaopatrzyć się w bakłażany na przyszłość.W tym celu gotuję je w słonej wodzie i zamrażam.Zimą pozostaje tylko wyjąć z zamrażarki, rozmrozić gotowy półprodukt i od kroku siódmego przygotować przekąskę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g

