mini śledzie pod futrem w tartaletkach jajecznych
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Jajka obrać i pokroić wzdłuż na połówki.
Krok 3:
Ostrożnie wyjmij żółtka.
Krok 4:
Drobno posiekaj filety i cebulę.
Krok 5:
Zetrzyj buraki na drobnej tarce.
Krok 6:
Buraki, żółtka, pół śledzia i cebulę włożyć do miski.
Krok 7:
Dodaj majonez, sól, pieprz.
Krok 8:
Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie i średniej konsystencji.
Krok 9:
W każdej połowie białka umieść pozostały śledź. Połóż przygotowane nadzienie na wierzchu, tworząc małe wypukłe zjeżdżalnie na górze.
Krok 10:
Udekoruj zielenią. Smacznego i Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g