skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. We wrzącej wodzie ugotuj makaron do miękkości.
Krok 2:
Warzywa obierz i pokrój losowo. Posiekaj kapustę w cienkie paski, posiekałem cebulę i marchewkę na pół pierścienia. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na dwóch rodzajach oleju podsmaż czosnek. Pokrój filet z kurczaka na kawałki. Umieść filety na patelni i usmaż.
Krok 3:
Gdy mięso zmieni kolor i usmaży, wlej 1,5 łyżki. łyżki sosu sojowego na patelnię i wymieszaj. Kontynuuj pieczenie mięsa przez 2-4 minuty.
Krok 4:
Na innej patelni na oleju roślinnym usmaż posiekaną cebulę. Dodaj posiekaną marchewkę.
Krok 5:
Na patelni do warzyw umieść posiekaną kapustę. Wymieszać. Mieszając, smaż wszystko przez 5 minut. Wlać 1,5 łyżki. łyżki sosu sojowego. Dodaj zmielony czarny pieprz, możesz użyć różnych ziół (rozmaryn, suszona bazylia).
Krok 6:
Na patelnię do warzyw przenieś smażone mięso. Dodaj ugotowany makaron. Wymieszać.
Krok 7:
Połóż powstałe danie na porcjowanych talerzach i podawaj. Używam Japońskich misek do sushi. Danie najlepiej podawać na płaskim naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g