yakisoba z kurczakiem

yakisoba-danie kuchni japońskiej, szybki makaron z kurczakiem lub wieprzowiną. Jeśli odważysz się ugotować yakisobę w domu w kuchni, nie pożałujesz. To naprawdę pyszne. Danie jest dość soczyste. Nawet bez patelni wok wszystko gotuje się szybko i jest pyszne. Musisz gotować na naprawdę dobrze rozgrzanej patelni. To gwarancja sukcesu. Lekko rozgrzana patelnia nie zapewni pożądanego efektu. Zobacz więc, jak zrobić yakisoba z kurczakiem, ugotuj i ciesz się daniem w pełni.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 29 % 8 g
węglowodany 39 % 11 g
140 kcal
IG: 42 / 58 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. We wrzącej wodzie ugotuj makaron do miękkości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Warzywa obierz i pokrój losowo. Posiekaj kapustę w cienkie paski, posiekałem cebulę i marchewkę na pół pierścienia. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na dwóch rodzajach oleju podsmaż czosnek. Pokrój filet z kurczaka na kawałki. Umieść filety na patelni i usmaż.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy mięso zmieni kolor i usmaży, wlej 1,5 łyżki. łyżki sosu sojowego na patelnię i wymieszaj. Kontynuuj pieczenie mięsa przez 2-4 minuty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na innej patelni na oleju roślinnym usmaż posiekaną cebulę. Dodaj posiekaną marchewkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelni do warzyw umieść posiekaną kapustę. Wymieszać. Mieszając, smaż wszystko przez 5 minut. Wlać 1,5 łyżki. łyżki sosu sojowego. Dodaj zmielony czarny pieprz, możesz użyć różnych ziół (rozmaryn, suszona bazylia).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na patelnię do warzyw przenieś smażone mięso. Dodaj ugotowany makaron. Wymieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż powstałe danie na porcjowanych talerzach i podawaj. Używam Japońskich misek do sushi. Danie najlepiej podawać na płaskim naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy