skład / składniki
metoda gotowania
wymieszaj majonez z wasabi. To będzie sos do naszej sałatki, to ona pokryjemy warstwy. Ugotuj ryż w taki sam sposób, jak w przypadku sushi. Odbywa się to w następujący sposób: opłucz ryż, zalej wodą (półtorej części wody na 1 część ryżu), podpal, aby woda się zagotowała (zajmie to około 7 minut). Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez kolejne 15 minut. Następnie wyjmij z pieca i pozwól mu parzyć przez około pół godziny. Marchewki i jajka również muszą być ugotowane. Podczas gdy część składników sałatki znajduje się na kuchence, przygotujemy pozostałe produkty: pokrój ryby na małe kawałki, ogórki w kostkę, drobno posiekaj cebulę.
warzywa można również pokroić z wyprzedzeniem. Zetrzyj ugotowane marchewki i jajka. Jajka wymieszać z zieloną cebulą i doprawić sosem majonezowym wasabi. Teraz ułóż sałatkę warstwami, nie zapominając o posmarowaniu ich mieszanką majonezu i Wasabi.
1 - warstwa — ryż, należy go posmarować dressingiem.
2-warstwa-ryba.
3-warstwa-koperek.
4-warstwa-fioletowy łuk.
5-warstwa-ogórek, posmaruj majonezem wasabi na wierzchu.
6 - warstwa — jajka z cebulą.
7-warstwa-marchewka, posmaruj ją również dressingiem.
odstawiamy sałatkę do lodówki na około dwie godziny i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal / 100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Wasabi - 143 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g