skład / składniki
metoda gotowania
ugotuj jajka.
namocz żelatynę w 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody, przytrzymaj przez 30 minut, aby puchnąć.
pokrój rybę i cebulę w drobną kostkę.
zetrzyj marchewki, buraki, jajka na grubej tarce.
podgrzej żelatynę, ale nie gotuj.
możesz to zrobić w kuchence mikrofalowej przez dwie minuty.
wymieszaj gorącą żelatynę z majonezem lub śmietaną.
następnie w silikonowej formie ułóż warstwę ryby, cebuli, jajka, marchwi, buraków.
obficie posmaruj każdą warstwę kwaśną śmietaną.
wskazane jest wymieszanie warstwy buraków i marchwi z mieszaniną żelatyny, a następnie rozprowadzenie do formy.
warstwy należy układać tak mocno, jak to możliwe.
możesz dodać 2-3 stopiony ser.
włóż sałatkę do lodówki, aż całkowicie się zestali.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal / 100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal / 100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g