Śledź pod futrem po nowemu

bardzo smaczne będzie ozdobą każdego świątecznego stołu.
VkusnyachkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 21 % 5 g
113 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

ugotuj jajka.

namocz żelatynę w 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody, przytrzymaj przez 30 minut, aby puchnąć.

pokrój rybę i cebulę w drobną kostkę.

zetrzyj marchewki, buraki, jajka na grubej tarce.

podgrzej żelatynę, ale nie gotuj.

możesz to zrobić w kuchence mikrofalowej przez dwie minuty.

wymieszaj gorącą żelatynę z majonezem lub śmietaną.

następnie w silikonowej formie ułóż warstwę ryby, cebuli, jajka, marchwi, buraków.

obficie posmaruj każdą warstwę kwaśną śmietaną.
wskazane jest wymieszanie warstwy buraków i marchwi z mieszaniną żelatyny, a następnie rozprowadzenie do formy.

warstwy należy układać tak mocno, jak to możliwe.

możesz dodać 2-3 stopiony ser.

włóż sałatkę do lodówki, aż całkowicie się zestali.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal / 100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal / 100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy