konserwujemy sałatkę z cukinii

Ta sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu i równie szybka do zjedzenia.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 28 % 5 g
węglowodany 67 % 12 g
89 kcal
IG: 45 / 18 / 36

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

cukinia jest cięta ukośnie o grubości nie większej niż 0,5 cm marchew, ostra papryka i czosnek przechodzą przez maszynę do mięsa. Wlej olej roślinny i ocet do rondla, dodaj sól i cukier, zagotuj. Po ugotowaniu dodaj sos pomidorowy, warzywa przepuszczone przez maszynę do mięsa i zanurz cukinię. Gotuj przez 20 minut, włóż do słoików i zawiń. Sałatka z cukinii "język teściowej" jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy