konserwujemy sałatkę z cukinii
skład / składniki
16
porcje:
metoda gotowania
cukinia jest cięta ukośnie o grubości nie większej niż 0,5 cm marchew, ostra papryka i czosnek przechodzą przez maszynę do mięsa. Wlej olej roślinny i ocet do rondla, dodaj sól i cukier, zagotuj. Po ugotowaniu dodaj sos pomidorowy, warzywa przepuszczone przez maszynę do mięsa i zanurz cukinię. Gotuj przez 20 minut, włóż do słoików i zawiń. Sałatka z cukinii "język teściowej" jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g