Delikatna sałatka z wątróbki drobiowej

Sałatka z wątróbki drobiowej jest pyszna, zdrowa i niedroga. Ta sałatka jest dobra zarówno do codziennego serwowania, jak i na świąteczny stół. Możesz podawać na śniadanie, lunch lub kolację jako niezależne danie.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 12 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 17 % 4 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

gotuj wątrobę do miękkości i pozostaw do ostygnięcia w bulionie, aby nie ciemniała. Obierz i zetrzyj marchewki. Smażyć marchewki na patelni z olejem roślinnym. W misce pokrój wątrobę i ugotowane jajka w kostkę. Dodaj smażoną marchewkę i groszek z puszki. Dodaj posiekaną zieloną cebulę i majonez. Sól do smaku. Połóż na talerzu, w razie potrzeby możesz posypać pozostałą zieloną cebulą. Nasza pyszna sałatka z wątróbki drobiowej jest gotowa. Możesz podać do stołu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy