Delikatna sałatka z wątróbki drobiowej
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotuj wątrobę do miękkości i pozostaw do ostygnięcia w bulionie, aby nie ciemniała. Obierz i zetrzyj marchewki. Smażyć marchewki na patelni z olejem roślinnym. W misce pokrój wątrobę i ugotowane jajka w kostkę. Dodaj smażoną marchewkę i groszek z puszki. Dodaj posiekaną zieloną cebulę i majonez. Sól do smaku. Połóż na talerzu, w razie potrzeby możesz posypać pozostałą zieloną cebulą. Nasza pyszna sałatka z wątróbki drobiowej jest gotowa. Możesz podać do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g