młoda cukinia w puszkach w syropie

pyszne, szybkie. Dobrze podawać z ziemniakami.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 89 % 8 g
40 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na dnie słoika umieść ząbek czosnku, cebulę pokrojoną w krążki, marchewkę pokrojoną w krążki i gałązki kopru, 2 łyżki. łyżki oleju roślinnego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cukinię obrać, pokroić wzdłuż i włożyć do litrowych słoików. Wlać gotowany syrop. Syrop: na 2 litry wody- Cukier - 1,5 łyżki Ocet - 1st Sól - 3 łyżki.łyżki. Sterylizuj przez 15 minut.

okazuje się 7-litrowe słoiki. Bardzo smaczne, chrupiące i słodkie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy