młoda cukinia w puszkach w syropie
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na dnie słoika umieść ząbek czosnku, cebulę pokrojoną w krążki, marchewkę pokrojoną w krążki i gałązki kopru, 2 łyżki. łyżki oleju roślinnego.
Krok 2:
Cukinię obrać, pokroić wzdłuż i włożyć do litrowych słoików. Wlać gotowany syrop. Syrop: na 2 litry wody- Cukier - 1,5 łyżki Ocet - 1st Sól - 3 łyżki.łyżki. Sterylizuj przez 15 minut.
okazuje się 7-litrowe słoiki. Bardzo smaczne, chrupiące i słodkie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g