Sałatka z kapustą pekińską i wędzonym mięsem

Sałatka z kapustą pekińską i wędzonym mięsem jest bardzo lekka i niezwykła. Pyszna, delikatna i pyszna sałatka jest przygotowywana bardzo szybko, jeśli przyjdą do ciebie goście, można ją przygotować, podczas gdy goście rozbierają się i myją ręce. Smak nie jest gorszy od trudniejszych do przygotowania sałatek.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 8 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 22 % 4 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

Jajka ugotować i ostudzić. Jajka i wędzone mięso pokroić w kostkę. Posiekaj kapustę pekińską, spuść płyn z groszku i spłucz. Połącz wszystkie składniki sałatki w salaterkach, sól i dopraw majonezem. Sałatka z kapustą pekińską i wędzonym mięsem jest gotowa! Smacznego! Szczegółowy proces przygotowania sałatki znajduje się na filmie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g

Podobne przepisy