Zupa z roztopionym serem i mrożonymi warzywami

pyszne, szybkie, bezpłatne i domowe .
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 57 % 4 g
węglowodany 14 % 1 g
34 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

wlej mieszankę warzywną do wrzącej wody. Zetrzyj ser i dodaj do warzyw, ciągle mieszając, aż się rozpuści. Dodaj gotowane jajko pokrojone w kostkę. Dodaj zioła, sól i pieprz do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mrożone warzywa - 50   kcal/100g

Podobne przepisy