zupa z roztopionym serem i mrożonymi warzywami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
wlej mieszankę warzywną do wrzącej wody. Zetrzyj ser i dodaj do warzyw, ciągle mieszając, aż się rozpuści. Dodaj gotowane jajko pokrojone w kostkę. Dodaj zioła, sól i pieprz do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mrożone warzywa - 50 kcal/100g