skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Rozwałkuj każde ciasto o grubości 4-5 mm.Wytnij okrąg o średnicy 22-26 cm. Przenieś ciasta na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem.
Krok 2:

Upiecz 5 ciast do miękkości i ostudź.
Krok 3:

Nadzienie
Krok 4:

Umieść nadzienie nr 1 na pierwszym cieście. Rozłóż na całej powierzchni ciasta i przykryj drugim ciastem.
Krok 5:

Nadzienie
Krok 6:

Połóż nadzienie na drugim cieście i przykryj trzecim.
Krok 7:

Nadzienie
Krok 8:

Umieść nadzienie na trzecim cieście i przykryj czwartym.
Krok 9:

Nadzienie nr 4: drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce i smaż do miękkości, ostudź.
Krok 10:

Dodaj stopiony ser, pieprz, sól i wymieszaj.
Krok 11:

Umieść nadzienie na czwartym cieście i przykryj piątym.
Krok 12:

Przykryj ciasto folią, lekko dociśnij rękami. Włóż do lodówki na 3 godziny.
Krok 13:

Ser topiony połączyć z majonezem i tym & quot; kremem & quot; posmarować boki i górę ciasta. Wstaw do lodówki na jeden dzień do impregnacji.
Krok 14:

Udekoruj ciasto według uznania. Twardy ser zetrzeć na grubej tarce i przykryć nim boki ciasta.
Krok 15:

Kiełbasę cienko pokroić, ułożyć w rzędzie i ozdobić różą.
Krok 16:

Zszyj różę szaszłykami.
Krok 17:

Spód róży jest dokładnie przycięty.
Krok 18:

Połóż róże na cieście.
Krok 19:

Pokrój twardy ser na cienkie talerze. Delikatnie zwiń & quot; kuleczką & quot;.
Krok 20:

Połóż & quot; kuleczki & quot; na torcie. Do każdego "woreczka" włożyć oliwkę.
Krok 21:

Pokrój plastry kiełbasy na środek.
Krok 22:

Rozłóż końce kiełbasy w różnych kierunkach.
Krok 23:

Rozłóż wokół krawędzi ciasta. A także umieść oliwki i gałązki koperku.
Krok 24:

Oto takie ciasto w przekroju.
Krok 25:

Bon Appetit i piękne wakacje!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g



