ciasto z przekąskami Napoleon z szynką, serem i grzybami

ciasto & quot; Napoleon & quot; może być pyszną przekąską na wakacje!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 9 g
tłuszcze 57 % 27 g
węglowodany 23 % 11 g
309 kcal
IG: 18 / 82 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozwałkuj każde ciasto o grubości 4-5 mm.Wytnij okrąg o średnicy 22-26 cm. Przenieś ciasta na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Upiecz 5 ciast do miękkości i ostudź.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nadzienie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść nadzienie nr 1 na pierwszym cieście. Rozłóż na całej powierzchni ciasta i przykryj drugim ciastem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nadzienie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż nadzienie na drugim cieście i przykryj trzecim.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nadzienie

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść nadzienie na trzecim cieście i przykryj czwartym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nadzienie nr 4: drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce i smaż do miękkości, ostudź.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj stopiony ser, pieprz, sól i wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Umieść nadzienie na czwartym cieście i przykryj piątym.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przykryj ciasto folią, lekko dociśnij rękami. Włóż do lodówki na 3 godziny.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ser topiony połączyć z majonezem i tym & quot; kremem & quot; posmarować boki i górę ciasta. Wstaw do lodówki na jeden dzień do impregnacji.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Udekoruj ciasto według uznania. Twardy ser zetrzeć na grubej tarce i przykryć nim boki ciasta.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Kiełbasę cienko pokroić, ułożyć w rzędzie i ozdobić różą.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Zszyj różę szaszłykami.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Spód róży jest dokładnie przycięty.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Połóż róże na cieście.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Pokrój twardy ser na cienkie talerze. Delikatnie zwiń & quot; kuleczką & quot;.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Połóż & quot; kuleczki & quot; na torcie. Do każdego "woreczka" włożyć oliwkę.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Pokrój plastry kiełbasy na środek.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozłóż końce kiełbasy w różnych kierunkach.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Rozłóż wokół krawędzi ciasta. A także umieść oliwki i gałązki koperku.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Oto takie ciasto w przekroju.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Bon Appetit i piękne wakacje!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy