skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Gotuj serce, aż będzie gotowe.
Krok 3:
Zaczynamy gotować wątrobę, dodajemy sól, liść laurowy, 1 cebulę.
Krok 4:
W tym czasie drobno posiekaj drugą cebulę i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor (dzięki temu pasztet będzie bardziej aromatyczny i smaczniejszy).
Krok 5:
Gotuj marchewki. Gdy wszystko jest już ugotowane, przepuszczamy wszystkie składniki przez maszynę do mięsa i dodajemy pieprz, olej, majonez. Usuń próbkę, a jeśli to konieczne, dodaj sól.
Krok 6:
Obficie rozprowadzamy nasze ciasta waflowe gotowym pasztetem i układamy je jeden na drugim.
Krok 7:
Udekoruj górę według własnego uznania, mam majonez. Wysyłamy do lodówki na 2 godziny
Krok 8:
A teraz przygotowujemy się do podania.
Krok 9:
Pokroić na porcje. Smacznego!
ciasto podajemy do dowolnego przystawki, z sałatką. Jeśli rozsmarujesz ciasta cienką warstwą pasztetu i natychmiast podasz, ciasta będą trochę chrupiące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g
- Ciasta waflowe - 341 kcal/100g