ciasto wątrobowe na ciastach waflowych

Oryginalna porcja pasztetu z wątroby, smaczna i szybka! Ciasto jest przygotowywane szybko i zawsze możesz wykorzystać swoje pragnienie kreatywności. Wydaje się, że zwykły pasztet z wątroby, a na koniec mamy ciasto na wakacje.
WalentynkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 55 % 18 g
węglowodany 15 % 5 g
212 kcal
IG: 80 / 20 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj serce, aż będzie gotowe.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zaczynamy gotować wątrobę, dodajemy sól, liść laurowy, 1 cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W tym czasie drobno posiekaj drugą cebulę i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor (dzięki temu pasztet będzie bardziej aromatyczny i smaczniejszy).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj marchewki. Gdy wszystko jest już ugotowane, przepuszczamy wszystkie składniki przez maszynę do mięsa i dodajemy pieprz, olej, majonez. Usuń próbkę, a jeśli to konieczne, dodaj sól.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obficie rozprowadzamy nasze ciasta waflowe gotowym pasztetem i układamy je jeden na drugim.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Udekoruj górę według własnego uznania, mam majonez. Wysyłamy do lodówki na 2 godziny

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A teraz przygotowujemy się do podania.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokroić na porcje. Smacznego!

ciasto podajemy do dowolnego przystawki, z sałatką. Jeśli rozsmarujesz ciasta cienką warstwą pasztetu i natychmiast podasz, ciasta będą trochę chrupiące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal / 100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g
  • Ciasta waflowe - 341   kcal/100g

Podobne przepisy