Sałatka z białej musztardy

kolejna pyszna sałatka z białą musztardą! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 58 % 14 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min
pokrój cebulę na małe kawałki i zmiażdż octem. Ugotuj ziemniaki w mundurze, ostudź, obierz i drobno posiekaj. Pokrój mostek na małe cienkie paski i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor, aby wszystkie składniki miały mniej więcej ten sam kształt.

w salaterce kładziemy ziemniaki, cebulę na wierzchu, świeżo usmażony mostek, posypujemy musztardą (spuścić wodę). Odstaw na 10 minut. Wlać pachnący olej i wymieszać, trochę soli i pieprzu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy