Sałatka z białej musztardy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój cebulę na małe kawałki i zmiażdż octem. Ugotuj ziemniaki w mundurze, ostudź, obierz i drobno posiekaj. Pokrój mostek na małe cienkie paski i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor, aby wszystkie składniki miały mniej więcej ten sam kształt.
w salaterce kładziemy ziemniaki, cebulę na wierzchu, świeżo usmażony mostek, posypujemy musztardą (spuścić wodę). Odstaw na 10 minut. Wlać pachnący olej i wymieszać, trochę soli i pieprzu.
w salaterce kładziemy ziemniaki, cebulę na wierzchu, świeżo usmażony mostek, posypujemy musztardą (spuścić wodę). Odstaw na 10 minut. Wlać pachnący olej i wymieszać, trochę soli i pieprzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g