kawior szczupakowy z masłem

przekąska rybna na kanapki. Niepowtarzalny smak! Bardzo lubię ryby i wszystko, co z nimi związane. Szkoda, że mój mąż nie jest rybakiem) ale to nie jest straszne - kupujemy świeże ryby rzeczne i lody morskie. A także przy okazji rozpieszczam się kawiorem, który gotuję w domu. Uwielbiam szczupaka-prawdziwy przysmak. Dzielę się z Tobą moim najskrytszym przepisem, mam nadzieję, że ktoś polubi taki przysmak.
TeenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 15 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 0 % 0 g
153 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

rozłóż kawior szczupaka na sitku, zalej wrzącą wodą. Następnie oddzielamy żyły i wszystkie filmy. Można to zrobić za pomocą odpowiedniego sita, przez które przechodzą jaja, a wszystko, co niepotrzebne, pozostaje. Lub ubij kawior widelcem-owijają się na nim folie.

pozwól wodzie spłynąć z kawioru. Następnie rozprowadź kawior w pięknej misce. Dodaj sól do smaku, a także dopraw olejem roślinnym. Wszystko mieszamy.

przysmak rybny jest gotowy! Jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kawior szczupak - 87   kcal/100g

Podobne przepisy