marynata do grillowania ryb

pyszna marynata rybna super szybka! Idziesz na łono natury? Myślisz o poczęstunku? Dlaczego nie upiec ryby na ognisku-jest pyszny, szybki i łatwy. Chcę podzielić się przepisem na marynatę, która sprawi, że ryba dowolnej odmiany będzie jeszcze smaczniejsza i bardziej aromatyczna!
Lenochka5Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 31 g
41 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

posiekaj czosnek nożem, obierz imbir i zetrzyj. Łączymy składniki w jednym pojemniku (najlepiej wziąć szklane lub ceramiczne naczynia), dodajemy przyprawę do ryb, kolendrę, mieszamy.

dokładnie umyj cytrynę w gorącej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i zetrzyj skórkę na tarce. Wyciśnij sok z cytryny do pojemnika na pozostałe składniki i dodaj startą skórkę.

wlej sos sojowy do marynaty, wymieszaj.

teraz możesz marynować ryby. Ta ilość marynaty jest idealna do marynowania 1 kg ryb.

Używaj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy