marynata do grillowania ryb
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
posiekaj czosnek nożem, obierz imbir i zetrzyj. Łączymy składniki w jednym pojemniku (najlepiej wziąć szklane lub ceramiczne naczynia), dodajemy przyprawę do ryb, kolendrę, mieszamy.
dokładnie umyj cytrynę w gorącej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i zetrzyj skórkę na tarce. Wyciśnij sok z cytryny do pojemnika na pozostałe składniki i dodaj startą skórkę.
wlej sos sojowy do marynaty, wymieszaj.
teraz możesz marynować ryby. Ta ilość marynaty jest idealna do marynowania 1 kg ryb.
Używaj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g