marynata do wędzenia ryb

z taką marynatą ryba nabierze nowego smaku. Spróbuj! . Lubisz wędzić ryby? Ja też! Jest bardzo smaczny. Ale jeśli przed wędzeniem zostanie marynowany w mieszaninie ziół i sosu sojowego, ryba stanie się bardziej aromatyczna, ujawnią się dodatkowe nuty smakowe. Powstała marynata wystarczy na rybę o wadze około 800 gramów.
FeruzoldaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 59 g
63 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

w małym moździerzu zmiel jagody jałowca, dodaj sól i szafran. Mieszać.

oczyszczone i wypatroszone ryby pocieramy ze wszystkich stron przygotowanymi przyprawami.

obficie podlewamy sos sojowy ze wszystkich stron i ściągamy sznurkiem, aby ryba nie straciła kształtu podczas palenia.

idealnie, ryba jest marynowana przez 4-5 godzin, ale jeśli czas jest całkowicie krótki, wystarczy 30-40 minut.

Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szafran - 310   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy