marynata do czerwonej ryby
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wybierz mały szklany pojemnik, w którym drobno posiekaj czosnek.
dodaj cukier, sezam, wlej sos sojowy i oliwę z oliwek, wymieszaj. Teraz konieczne będzie wypełnienie powstałej marynaty rybą (o wadze 0,5 kg lub nieco więcej) i pozostawienie jej do marynowania przez co najmniej 60 minut, a najlepiej przez kilka godzin.
Kontynuuj zamierzony proces gotowania i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g