marynata do czerwonej ryby

wyjątkowo smaczna ryba jest przygotowywana po prostu! Czerwona ryba to coś! Spróbuj marynować go przed gotowaniem, a osobiście poczujesz różnicę. Marynata według tego przepisu sprawi, że ryba będzie bardziej miękka, delikatna i aromatyczna.
NOTKA56Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 4 g
tłuszcze 22 % 17 g
węglowodany 73 % 58 g
271 kcal
IG: 68 / 0 / 32

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

wybierz mały szklany pojemnik, w którym drobno posiekaj czosnek.
dodaj cukier, sezam, wlej sos sojowy i oliwę z oliwek, wymieszaj. Teraz konieczne będzie wypełnienie powstałej marynaty rybą (o wadze 0,5 kg lub nieco więcej) i pozostawienie jej do marynowania przez co najmniej 60 minut, a najlepiej przez kilka godzin.

Kontynuuj zamierzony proces gotowania i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy