marynata wieprzowa z cebulą
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
obierz cebulę, spłucz, pokrój w pierścienie.
obierz czosnek, pokrój na talerze.
wlej kefir do głębokiej miski, rozłóż cebulę i czosnek, dodaj sól i pieprz, rozłóż kolendrę i pietruszkę (nie musisz ciąć, włóż gałązki).
marynuj mięso w takiej marynacie przez co najmniej 6 godzin, zamykając pokrywkę lub folię spożywczą.
Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g