marynata wieprzowa z cebulą

pyszna marynata wieprzowa. Wygrana-wygrana! Marynata na bazie kefiru sprawi, że Kebab będzie soczysty i miękki. Próbuj, eksperymentuj i ciesz się życiem!
AlexaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 67 % 6 g
38 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

obierz cebulę, spłucz, pokrój w pierścienie.

obierz czosnek, pokrój na talerze.

wlej kefir do głębokiej miski, rozłóż cebulę i czosnek, dodaj sól i pieprz, rozłóż kolendrę i pietruszkę (nie musisz ciąć, włóż gałązki).

marynuj mięso w takiej marynacie przez co najmniej 6 godzin, zamykając pokrywkę lub folię spożywczą.

Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy