skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wolę miękkie ciasto do pierogów z dodatkiem oleju roślinnego, soli i kropli miodu lub cukru. Czasami warzę ciasto, ale nie często.
Krok 2:
Posiekaj marchewkę i cebulę
Krok 3:
Aby zagnieść ciasto, przesiej mąkę, wymieszaj sól, cukier (miód), wodę i olej roślinny w szklance, wlej do miski i ugniataj. Czasami dodaję mąkę, aby ciasto było gęste, elastyczne, ale nie strome.
Krok 4:
Podczas gdy ciasto odpoczywa, gotuję grykę. Smaż cebulę i marchewkę, sól.
Krok 5:
Mieszam wszystko
Krok 6:
Rozwałkuj ciasto.
Krok 7:
Rozłóż kaszę gryczaną z warzywami
Krok 8:
Z warzywami
Krok 9:
Formuję pierogi.
Krok 10:
Gotowe, potencjalnie pyszne pierogi z kaszą gryczaną i warzywami
Krok 11:
Zanurzam się w wodzie. Gotuję, gotuję przez 8-10 minut.
Krok 12:
Podaję inaczej.
Krok 13:
Z keczupem, sosem pomidorowym, śmietaną, duszoną lub prażoną cebulą, majonezem sojowym itp.
Krok 14:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g