pyszne pierogi z kaszą gryczaną i warzywami

na pewno nie próbowałeś takich pierogów! Czas zacząć! Jest to nowa dla wielu i udana wersja pierogów. Schłodzone można podgrzać na patelni, usmażyć w nich trochę cebuli, dodać kroplę śmietany, majonezu sojowego oraz pachnącego oleju i ziół. Dość niezwykłe, ale smaczne. Urozmaica chudy stół. Można gotować, a następnie dodawać do zup warzywnych jako & quot; placki & quot;. Bardzo polecam te pyszne pierogi.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 7 % 4 g
węglowodany 79 % 48 g
257 kcal
IG: 4 / 40 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wolę miękkie ciasto do pierogów z dodatkiem oleju roślinnego, soli i kropli miodu lub cukru. Czasami warzę ciasto, ale nie często.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj marchewkę i cebulę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby zagnieść ciasto, przesiej mąkę, wymieszaj sól, cukier (miód), wodę i olej roślinny w szklance, wlej do miski i ugniataj. Czasami dodaję mąkę, aby ciasto było gęste, elastyczne, ale nie strome.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas gdy ciasto odpoczywa, gotuję grykę. Smaż cebulę i marchewkę, sól.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mieszam wszystko

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż kaszę gryczaną z warzywami

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Z warzywami

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Formuję pierogi.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe, potencjalnie pyszne pierogi z kaszą gryczaną i warzywami

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zanurzam się w wodzie. Gotuję, gotuję przez 8-10 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Podaję inaczej.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Z keczupem, sosem pomidorowym, śmietaną, duszoną lub prażoną cebulą, majonezem sojowym itp.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy