skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kulinarny przepis na tę zupę jest świetny do jedzenia dla niemowląt. Kremowa zupa to obfity i łatwy do przygotowania posiłek. Bierzemy rondel, w którym gotujemy zupę i topimy w nim masło. Następnie dodaj posiekaną główkę cebuli i łodygę selera. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj warzywa przez 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po upływie czasu wlej bulion z kurczaka na patelnię, rozłóż kukurydzę w puszkach (możesz wziąć mrożoną) i pokrojone w kostkę ziemniaki. Sól zupę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na średnim ogniu, aż ziemniaki będą gotowe, około 7 minut. W misce ubij śmietanę i mąkę trzepaczką. Wlej tę mieszaninę do zupy, nie zapominając o posypaniu pieprzem. Podgrzej zupę na małym ogniu przez kolejne 7 minut. Gotową kremową zupę wlewa się do talerzy, dekorując posiekanymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g