ciepła sałatka z krewetkami i owocami morza
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Weź kałamarnicę, wyczyść ją.
Krok 3:
Obierz krewetki.
Krok 4:
Włóż krewetki i kalmary do garnka,
Krok 5:
Dodaj liść laurowy i gotuj osobno.
Krok 6:
Roztop masło na patelni,
Krok 7:
Dodaj posiekany czosnek,
Krok 8:
Śmietana i koncentrat pomidorowy. Sos należy zagotować i zdjąć z ognia. Następnie pokrój kalmary w pierścienie i wymieszaj z krewetkami, dodając sok z cytryny.
Krok 9:
Następnie weź liście sałaty, połóż na nich owoce morza i polej sosem. Włóż gotową sałatkę do salaterki, udekoruj krewetkami i ziołami.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g