skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto zestaw produktów potrzebnych do przygotowania tej sałatki
Krok 2:
Gotuj kurczaka
Krok 3:
Gotuj jajka
Krok 4:
Moczyć suszone śliwki przez 15 minut
Krok 5:
Smażyć grzyby z cebulą
Krok 6:
Zaczynamy zbierać sałatę, układamy liście sałaty na talerzu
Krok 7:
Warstwa suszonych śliwek, posmarowana majonezem
Krok 8:
Warstwa majonezu z kurczaka nie dodaje
Krok 9:
Posmaruj warstwę grzybów majonezem, na wierzchu posmaruj warstwę jajek startych na grubej tarce majonezem można ozdobić
Krok 10:
Niezwykły, ale przyjemny smak można przygotować na wakacje
proponuję skorzystać z mojego przepisu kulinarnego i przygotować pyszną sałatkę ze śliwkami. To jedzenie jest nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe i pożywne. W końcu wszyscy od dawna znają korzystne właściwości suszonych śliwek. Spróbuj tej sałatki, a nie pożałujesz.
najpierw namocz śliwki. Aby to zrobić, zalej go wrzącą wodą i odstaw, aż zmięknie, ale nie prześwietlaj.
weź kurczaka lub połowę kurczaka o wadze około 400-500 gramów i gotuj do miękkości.
pokrój grzyby i cebulę i umieść na patelni z gorącym olejem roślinnym, aby usmażyć. Odłóż na razie cztery lub pięć suszonych śliwek, będziemy ich potrzebować do dekoracji sałatki. A resztę kroimy i wkładamy do salaterki. Na wierzch wlej trochę majonezu.
teraz przetworzymy kurczaka. Oddziel mięso od kości i pokrój w cienkie plasterki. Umieść kurczaka w salaterce na majonezie.
następną warstwą będą grzyby z cebulą. Ponownie wlej majonez. Następnie ułóż ugotowane jajka do zmielenia. Na wierzchu ponownie-majonez.
teraz udekoruj sałatkę kawałkami suszonych śliwek i świeżego ogórka. Możesz dodatkowo ozdobić różnorodną zielenią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g