Sałatka z czerwoną rybą i marynowanymi grzybami

prosta, szybka w przygotowaniu sałatka i smakuje jak w restauracji! Lubię rozpieszczać moją rodzinę różnymi smakołykami. Czasami organizuję tygodnie tematyczne. Każdego dnia każdy produkt staje się głównym elementem jedzenia. Na przykład poniedziałek to owoc,wtorek to mięso i tak dalej do końca tygodnia. Pewnego dnia postanowiłem zrobić rybę. Pierwsze i drugie danie były już gotowe, a tylko sałatka pozostała nieznana. Przewijałem w głowie wszystkie przepisy kulinarne, które znam i znalazłem to, czego potrzebuję. Dokładnie, dziś zrobię sałatkę z czerwoną rybą i marynowanymi grzybami.
ZHANNA_Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 50 % 6 g
węglowodany 25 % 3 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój rybę w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj grzyby,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekane pomidory,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ogórki

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I cebula.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I dodaj ugotowane jajka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I majonez.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.
najpierw ugotuję jajka i pokroję w kostkę lekko soloną czerwoną rybę. Wezmę marynowane małe grzyby i zmieszam je z rybą. Dodam tam drobno posiekane pomidory, ogórki i zieloną cebulę. W tym momencie jajka są już ugotowane, a ja kroję je równie drobno i dodaję do reszty produktów. Teraz napełniam wszystko majonezem i dokładnie mieszam. A teraz mój brakujący element jest gotowy. Teraz mam pełny lunch na dzień ryby. Życzę ci, abyś spróbował ugotować ten lekki, do
szaleństwa pyszna sałatka, którą pokochają wszyscy twoi krewni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g

Podobne przepisy