Sałatka z czerwoną rybą i marynowanymi grzybami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw ugotuję jajka i pokroję w kostkę lekko soloną czerwoną rybę. Wezmę marynowane małe grzyby i zmieszam je z rybą. Dodam tam drobno posiekane pomidory, ogórki i zieloną cebulę. W tym momencie jajka są już ugotowane, a ja kroję je równie drobno i dodaję do reszty produktów. Teraz napełniam wszystko majonezem i dokładnie mieszam. A teraz mój brakujący element jest gotowy. Teraz mam pełny lunch na dzień ryby. Życzę ci, abyś spróbował ugotować ten lekki, do
szaleństwa pyszna sałatka, którą pokochają wszyscy twoi krewni.
szaleństwa pyszna sałatka, którą pokochają wszyscy twoi krewni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g