Sałatka z korzenia selera z grzybami i kurczakiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw ugotuj filet z piersi kurczaka, ostudź i pokrój w średnie kostki. Korzeń selera myjemy, obieramy i kroimy w paski. W ten sam sposób kroimy ogórek. Pieczarki dokładnie myjemy i obieramy, następnie gotujemy do miękkości, pozostawiamy do ostygnięcia i kroimy w plastry. W następnym kroku musisz przygotować sos sałatkowy. Aby to zrobić, użyj blendera, aby ubić naturalny jogurt z musztardą i sokiem z cytryny. Łączymy wszystkie składniki sałatki, solimy, pieprzymy i doprawiamy sosem. Rozłóż sałatkę z korzenia selera z grzybami i kurczakiem na talerzu ze zjeżdżalnią, ozdobioną piórami zielonej cebuli na wierzchu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g