sałatka Olivier z marynowanymi piersiami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc na początek weź gotowane piersi z kurczaka. Lepiej piersi z kurczaka trochę poczekać to nada naszemu Olivierowi szczególny pikantny smak. Pokrój kurczaka w kostkę 0,5 * 0,5 cm, ugotuj jajka i ziemniaki, ostudź, pokrój w kostkę, a także kurczaka. Następnie posiekaj cebulę i ogórki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Olivier powinien być przechowywany w tym stanie w lodówce. Tuż przed podaniem dodaj groszek w puszce do sałatki (wcześniej spuszczając wodę), majonez lub tłustą śmietanę, wszystko wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g