skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wołowina, jajka, ser,cebula,majonez,sól, ocet, zioła(do dekoracji)- produkty do sałatek "męskie sny z wołowiną"
Krok 2:
Przede wszystkim marynujemy cebulę w wodzie z octem, pokrojoną w pierścienie i trzymamy przez około godzinę, ale jest to możliwe mniej, kto lubi.
Krok 3:
Zetrzyj ser, pokrój jajka na plastik, wołowinę w paski
Krok 4:
Krok 5:
Krok 6:
Pierwsza warstwa-rozłóż wołowinę, posmaruj majonezem
Krok 7:
Druga warstwa-rozłóż cebulę, posmaruj majonezem
Krok 8:
Trzecia warstwa-rozłóż jajka, posmaruj majonezem
Krok 9:
Smacznego!!!
na początek gotujemy mięso i jajka. Podczas gotowania marynujemy cebulę. Aby to zrobić, rozcieńczyć ocet w wodzie i pozostawić na jedną do dwóch godzin. Gdy mięso jest ugotowane i schłodzone, pokrój je na płaskie plastry i rozłóż na całej powierzchni talerza. Posmaruj majonezem na wierzchu i rozłóż drugą warstwę cebuli pokrojonej w pierścienie. Jeszcze raz namaść majonezem i rozprowadzić kolejną warstwę - z jajek pokrojonych w płaskie warstwy. Jajka również posmarować majonezem i posypać startym serem. Udekoruj sałatkę oliwkami i gałązkami koperku. Sałatka męskie marzenia przepis jest gotowy! Możesz podać do stołu. Jestem pewien, że ty i twoi goście pokochacie tę nową sałatkę i stanie się ona twoją ulubioną ucztą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g