Sałatka z jajkami z serem wołowym

Sałatka na podbój mężczyzn! Jeszcze-mięsna, obfita i pyszna sałatka! Pewnego razu zaskoczyłam męża, przygotowując nową sałatkę. Przeczytałem przepis na tę przekąskę w jednym popularnym wydaniu. Nazwa sałatki przyciągnęła mnie przede wszystkim, ale po jej ugotowaniu nadal byłem przekonany, że to jedzenie jest bardzo satysfakcjonujące, smaczne i w zasadzie nie jest trudne do przygotowania. A teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na przygotowanie tego dania.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 15 g
tłuszcze 53 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
230 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wołowina, jajka, ser,cebula,majonez,sól, ocet, zioła(do dekoracji)- produkty do sałatek "męskie sny z wołowiną"

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przede wszystkim marynujemy cebulę w wodzie z octem, pokrojoną w pierścienie i trzymamy przez około godzinę, ale jest to możliwe mniej, kto lubi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser, pokrój jajka na plastik, wołowinę w paski

  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pierwsza warstwa-rozłóż wołowinę, posmaruj majonezem

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Druga warstwa-rozłóż cebulę, posmaruj majonezem

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Trzecia warstwa-rozłóż jajka, posmaruj majonezem

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!!!

na początek gotujemy mięso i jajka. Podczas gotowania marynujemy cebulę. Aby to zrobić, rozcieńczyć ocet w wodzie i pozostawić na jedną do dwóch godzin. Gdy mięso jest ugotowane i schłodzone, pokrój je na płaskie plastry i rozłóż na całej powierzchni talerza. Posmaruj majonezem na wierzchu i rozłóż drugą warstwę cebuli pokrojonej w pierścienie. Jeszcze raz namaść majonezem i rozprowadzić kolejną warstwę - z jajek pokrojonych w płaskie warstwy. Jajka również posmarować majonezem i posypać startym serem. Udekoruj sałatkę oliwkami i gałązkami koperku. Sałatka męskie marzenia przepis jest gotowy! Możesz podać do stołu. Jestem pewien, że ty i twoi goście pokochacie tę nową sałatkę i stanie się ona twoją ulubioną ucztą.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g

Podobne przepisy