skład / składniki
metoda gotowania
A oto przepis na kolejną sałatkę z kurczaka. To wyśmienite jedzenie jest bardzo lubiane przez mieszkańców Hawajów.
włóż kurczaka do garnka i napełnij go bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez około 35-45 minut. Wyjmujemy mięso z patelni i pozwalamy mu ostygnąć. Następnie oczyszczamy mięso z kości i skóry. Skóra zawiera dużą ilość tłuszczu, więc daj ją lepiej kotu. Pokrój mięso na małe kawałki i włóż do dużej miski. Dodajemy tam ananasa pokrojonego w kostkę i łodygi selera pokrojone po przekątnej.
W małej misce wymieszaj majonez, niskotłuszczową śmietanę, sól o zapachu selera i pieprz. Wszystko to bardzo dobrze ubijamy. Dodaj sos do miski z mięsem z kurczaka i dokładnie wymieszaj.
w naczyniu stelujemy duże liście sałaty i kładziemy na nich gotową sałatkę na zjeżdżalni. Posyp go startym parmezanem na wierzchu i wyślij na zimno przez co najmniej trzydzieści minut.
przed podaniem wlej pokrojone migdały na wierzch i udekoruj gałązkami zieleni. Chcę dodać, że często ta sałatka jest umieszczana w kanapkach. Tak jest na tym zdjęciu. Tutaj Arabska pita jest wypełniona sałatką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g