Sałatka z języka wołowego z piklami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj język, ostudź, pokrój w cienkie paski.
pokrój cebulę na ćwiartki, a następnie pokrój w cienkie pierścienie, włóż do małej miski, wlej trochę octu, dodaj wrzącą wodę, aby wyszła gorycz.
trzymaj cebulę w wodzie przez 20 minut, po spuszczeniu wody ostudź cebulę, dodaj do języka.
pokrój ogórki kiszone w cienkie paski.
drobno posiekaj jajka na twardo (możesz zetrzeć).
połącz wszystkie produkty, dodaj groszek i majonez, sałatka z języka wołowego jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Język cielęcy - 160 kcal/100g
- Język wołowy - 146 kcal/100g
- Język wieprzowy - 300 kcal/100g
- Kiełbasa językowa - 215 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g