skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Najpierw opłucz pierś kurczaka i włóż ją do garnka z wodą. Następnie podpalamy i gotujemy do miękkości.
Krok 3:
Gdy kurczak jest ugotowany, usuń kości i skórę, a mięso pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój na kawałki. Podpalamy garnek z wodą i gotujemy jajka.
Krok 4:
Teraz zetrzyj ogórek na grubej tarce. Obierz i pokrój czerwoną cebulę w drobną kostkę. Jeśli cebula jest zbyt gorzka, należy ją zanurzyć we wrzącej wodzie na kilka sekund i natychmiast spłukać zimną wodą, a następnie pokroić.
Krok 5:
Posiekaj jajka na twardo
Krok 6:
Zetrzyj ser.
Krok 7:
Połóż warstwę kurczaka na dnie dużego talerza,
Krok 8:
I kładziemy na nim warstwę ogórka. Pokroiłam go na plasterki, ale lepiej zetrzeć!
Krok 9:
Posmaruj warstwę ogórka majonezem.
Krok 10:
Następnie połóż warstwę cebuli. Moja cebula jest pokrojona w pierścienie, ale lepiej-w małe kostki.
Krok 11:
Kładziemy jajka na cebuli.
Krok 12:
Ponownie posmaruj majonezem.
Krok 13:
Robimy kolejną warstwę sera w sałatce.
Krok 14:
Następnie usuń rdzeń ze słodkiej papryki, pokrój go w pierścienie i udekoruj sałatkę tymi pierścieniami. To wszystko, delikatna sałatka jest gotowa. Należy go schłodzić w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g