Sałatka Delikatna z kurczakiem i ogórkami

bardzo smaczna sałatka z piersiami kurczaka i twardym serem! Postanowiłem opowiedzieć o jednej rzeczy kulinarnej. Sałatka delikatny przepis piękny, przyjemny wygląd, polecam nie bez powodu. Proste oko cieszy połączenie bieli i czerwieni na talerzu. Ponadto można się nim cieszyć, ale pomidory w tym przepisie są bardziej produktem dekoracyjnym niż częścią bazy. Podana przeze mnie sałatka jest delikatna z kurczakiem, którą niewątpliwie musisz docenić. Chcę podzielić się z wami jednym bardzo ciekawym przepisem kulinarnym. To jedzenie jest odpowiednie na każdą okazję. Sałatka okazuje się naprawdę bardzo delikatna i smaczna.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 16 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 6 % 2 g
193 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw opłucz pierś kurczaka i włóż ją do garnka z wodą. Następnie podpalamy i gotujemy do miękkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy kurczak jest ugotowany, usuń kości i skórę, a mięso pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój na kawałki. Podpalamy garnek z wodą i gotujemy jajka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz zetrzyj ogórek na grubej tarce. Obierz i pokrój czerwoną cebulę w drobną kostkę. Jeśli cebula jest zbyt gorzka, należy ją zanurzyć we wrzącej wodzie na kilka sekund i natychmiast spłukać zimną wodą, a następnie pokroić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj jajka na twardo

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż warstwę kurczaka na dnie dużego talerza,

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I kładziemy na nim warstwę ogórka. Pokroiłam go na plasterki, ale lepiej zetrzeć!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj warstwę ogórka majonezem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie połóż warstwę cebuli. Moja cebula jest pokrojona w pierścienie, ale lepiej-w małe kostki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kładziemy jajka na cebuli.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ponownie posmaruj majonezem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Robimy kolejną warstwę sera w sałatce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Następnie usuń rdzeń ze słodkiej papryki, pokrój go w pierścienie i udekoruj sałatkę tymi pierścieniami. To wszystko, delikatna sałatka jest gotowa. Należy go schłodzić w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy