Sałatka z pieczarek w puszkach kurczak pod futrem

"futro" może być takie! Świetny przepis!
GeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 35 % 8 g
136 kcal
IG: 88 / 13 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

jeden z kulinarnych przepisów na gotowanie futra, ale z kurczakiem i pieczarkami w puszkach. W niektórych przepisach pieczarki posypuje się posiekanymi orzechami włoskimi. Dotyczy to indywidualnych cech przygotowywania posiłków. Wiem, że nie wszyscy kochają orzechy, więc trzymajmy się oryginalnej opcji.
jeśli ktoś jeszcze tego nie próbował, zdecydowanie powinieneś spróbować sałatki "kurczak pod futrem" - i myślę, że zajmie to godne miejsce przy świątecznym stole.
gotuj osobno kurczaka, warzywa i jajka.
pieczarki w puszkach podsmażyć z cebulą.
drobno posiekaj kurczaka.
zetrzyj warzywa osobno.
drobno posiekaj jajka.
ułożyć warstwami, każdy posmarowany majonezem:
marchew,
jaja,
ziemniaki,
pieczarki z cebulą,
kurczak,
marchew,
jaja,
ziemniaki (nie rozmazuj ostatniej warstwy majonezem).
oznacza to, że grzyby i kurczak są w środku.
dekorujemy to wszystko. Na przykład nakładamy paski majonezu, układamy połówki oliwek bez pestek, kukurydzę, gałązki pietruszki. Pozostaw sałatkę do namoczenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal / 100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal / 100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy