skład / składniki
metoda gotowania
jeden z kulinarnych przepisów na gotowanie futra, ale z kurczakiem i pieczarkami w puszkach. W niektórych przepisach pieczarki posypuje się posiekanymi orzechami włoskimi. Dotyczy to indywidualnych cech przygotowywania posiłków. Wiem, że nie wszyscy kochają orzechy, więc trzymajmy się oryginalnej opcji.
jeśli ktoś jeszcze tego nie próbował, zdecydowanie powinieneś spróbować sałatki "kurczak pod futrem" - i myślę, że zajmie to godne miejsce przy świątecznym stole.
gotuj osobno kurczaka, warzywa i jajka.
pieczarki w puszkach podsmażyć z cebulą.
drobno posiekaj kurczaka.
zetrzyj warzywa osobno.
drobno posiekaj jajka.
ułożyć warstwami, każdy posmarowany majonezem:
marchew,
jaja,
ziemniaki,
pieczarki z cebulą,
kurczak,
marchew,
jaja,
ziemniaki (nie rozmazuj ostatniej warstwy majonezem).
oznacza to, że grzyby i kurczak są w środku.
dekorujemy to wszystko. Na przykład nakładamy paski majonezu, układamy połówki oliwek bez pestek, kukurydzę, gałązki pietruszki. Pozostaw sałatkę do namoczenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g