skład / składniki
gotowanie krok po kroku
masz uroczyste wydarzenie i chcesz zaskoczyć przyjaciół i bliskich różnorodnością potraw na stole? Ale, niestety, czas na gotowanie jest ograniczony, ale trzeba mieć czas, aby zrobić tak wiele? Wtedy jestem pewien, że jeden kulinarny przepis na sałatkę z fasolą w puszkach z menu rosyjskiej kuchni narodowej jest dla Ciebie odpowiedni. Ponieważ jest przygotowywany łatwo i prosto, ale okazuje się bardzo smaczny i apetyczny. Z produktów w sklepie będziesz musiał kupić czerwoną fasolę w puszkach, grzyby w puszkach i kurczaka (lub udka). To wszystkie niezbędne komponenty. Rozmrozić i umyć kurczaka i ugotować. Podczas gotowania nadal będziesz miał czas na wykonanie wielu innych przygotowań. A kiedy kurczak się ugotuje i trochę ostygnie, zdejmij z niego skórkę, oddziel mięso od kości i pokrój wszystko i włóż do naczynia. Do pokrojonego mięsa wystarczy dodać fasolę (bez marynaty) i grzyby (bez marynaty), dodać sól do smaku i, jeśli chcesz, zmielony pieprz. Zalej sałatkę majonezem i dobrze wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g