smażona salaka
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
umyj rybę, oczyść: Usuń głowy i wnętrzności. Dodaj sól do mąki, dokładnie wymieszaj.
podgrzej patelnię olejem roślinnym. Każdą rybę dobrze obtocz w mieszance mąki i włóż do oleju. Smaż każdą rybę z obu stron przez kilka minut, aż utworzy się złoty kolor.
tak łatwo jest przygotować to pożywne danie! Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Salaka - 125 kcal/100g