ciasto na gulasz w zupie na kefirze
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj jajka z solą i kefirem.
2. Zagnieść połowę mąki w płynnej mieszance.
3. Posyp mieszaninę sodą i wymieszaj.
4. Dodaj resztę mąki i zagnieść ciasto (nie zapomnij przesiać mąki).
5. Gdy zupa jest prawie gotowa-łyżeczką włóż ciasto do zupy i poczekaj, aż Galushki się pojawią. Gotuj przez 2 minuty, wyłącz i pozwól zupie się zaparzyć.
miłego! Pikantnego!
PS Jeśli lubisz niezbyt bujne pierogi, wymieszaj trochę więcej mąki, moczyć ciasto w torbie przez pół godziny, a następnie rozwałkuj ciasto na kiełbasę i pokrój nożem (jak leniwe pierogi lub gnocchi).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g