- Strona Główna
- Szybko i smacznie
- Sałatka Amurska
Sałatka Amur
jasna w kolorze i smaku sałatka na codzienny i świąteczny stół. Proste i jednocześnie świąteczne danie.
Sałatka Amur
Na wagę kompozycji:
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
15 min
PT15M
Krok 1:
Pokrój czerwoną cebulę w drobną kostkę.
Krok 2:
Filety rybne pokroić w kostkę.
Krok 3:
Z pomidorów wyjmij środek i pokrój miąższ w kostkę.
Krok 4:
Wymieszaj wszystko, dopraw olejem roślinnym.
możesz wziąć zwykłą cebulę, ale czerwona ma łagodniejszy smak i dobrze pasuje do kolorystyki sałatki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula -
41
kcal/100g
- Pomidory -
23
kcal/100g
- Olej roślinny -
873
kcal/100g
- Czerwona ryba -
191
kcal/100g
Powiązane i dodatkowe kategorie: