Sałatka Amur

jasna w kolorze i smaku sałatka na codzienny i świąteczny stół. Proste i jednocześnie świąteczne danie.
Tatiana EAOAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 29 % 5 g
98 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój czerwoną cebulę w drobną kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filety rybne pokroić w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z pomidorów wyjmij środek i pokrój miąższ w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj wszystko, dopraw olejem roślinnym.

możesz wziąć zwykłą cebulę, ale czerwona ma łagodniejszy smak i dobrze pasuje do kolorystyki sałatki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy