smażone panierowane paszteciki z mieszanego mięsa mielonego

pyszne domowe kotlety! Super przepis dla smakoszy! Historia pojawienia się kotletów sięga odległej przeszłości. Dziś kotlety można przygotować ze wszystkiego. Oferuję przepis na bardzo smaczne kotlety z mięsa mielonego bez jajek. Te kotlety są bardzo miękkie, delikatne i przewiewne!
czarny kotAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 9 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 31 % 10 g
195 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ta ilość składników daje 15 kotletów. Gotowanie mięsa mielonego z cebulą:

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż mięso mielone do dużej miski i dobrze ugniataj rękami, aż będzie gładkie. Im bardziej zagniatasz lub przekręcasz mięso mielone przez maszynę do mięsa, tym delikatniejsze będą kotlety.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz obraną cebulę na drobnej tarce. Wskazówka: aby nie płakać mocno, tarkę należy zwilżyć zimną wodą. Możesz przekręcić cebulę przez maszynę do mięsa, ale kotlety będą mniej przewiewne.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj cebulę na drobnej tarce, aby uzyskać przewiewny puree z cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z chleba wyjmujemy miękisz i moczymy go w wodzie lub mleku przez kilka minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj kleik cebulowy i wyciśnięty miękisz do mięsa mielonego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dokładnie wymieszaj masę, dodając czarny pieprz i sól.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej panierkę do czystego, suchego naczynia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Tworzymy kotlety.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Obtaczamy kotlety w bułce tartej lub mące po obu stronach.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wysyłamy kotlety do rozgrzanego oleju roślinnego i smażymy przez kilka minut na złoty kolor.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie odwróć kotlety i usmaż z drugiej strony.

ta ilość składników daje 15 kotletów.
podawaj paszteciki do dowolnego przystawki.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal / 100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy