skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ta ilość składników daje 15 kotletów. Gotowanie mięsa mielonego z cebulą:
Krok 2:
Włóż mięso mielone do dużej miski i dobrze ugniataj rękami, aż będzie gładkie. Im bardziej zagniatasz lub przekręcasz mięso mielone przez maszynę do mięsa, tym delikatniejsze będą kotlety.
Krok 3:
Obierz obraną cebulę na drobnej tarce. Wskazówka: aby nie płakać mocno, tarkę należy zwilżyć zimną wodą. Możesz przekręcić cebulę przez maszynę do mięsa, ale kotlety będą mniej przewiewne.
Krok 4:
Zetrzyj cebulę na drobnej tarce, aby uzyskać przewiewny puree z cebuli.
Krok 5:
Z chleba wyjmujemy miękisz i moczymy go w wodzie lub mleku przez kilka minut.
Krok 6:
Dodaj kleik cebulowy i wyciśnięty miękisz do mięsa mielonego.
Krok 7:
Dokładnie wymieszaj masę, dodając czarny pieprz i sól.
Krok 8:
Wlej panierkę do czystego, suchego naczynia.
Krok 9:
Tworzymy kotlety.
Krok 10:
Obtaczamy kotlety w bułce tartej lub mące po obu stronach.
Krok 11:
Wysyłamy kotlety do rozgrzanego oleju roślinnego i smażymy przez kilka minut na złoty kolor.
Krok 12:
Następnie odwróć kotlety i usmaż z drugiej strony.
ta ilość składników daje 15 kotletów.
podawaj paszteciki do dowolnego przystawki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal / 100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g