skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj określone produkty według listy. Wskazane jest, aby wziąć świeże warzywa, ale poza sezonem możesz wziąć mrożone - biorę fasolę i paprykę z zamrażarki. Marchew, cebula, pomidory (mam dwa małe) są małe. Olej roślinny do smażenia. Z przypraw biorę czerwoną mieloną paprykę (paprykę, można ją uzupełnić innymi według własnego gustu). Przygotuj patelnię do smażenia.
Krok 2:

Opłucz filet z kurczaka pod bieżącą wodą. Pokrój na podłużne kawałki o długości od trzech do czterech centymetrów. Rozgrzej patelnię, wlej olej roślinny i ułóż pokrojony filet z kurczaka. Na średnim ogniu smaż kurczaka, aż zmieni kolor.
Krok 3:

Funchoza musi być przygotowana zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyjmij funchozę z opakowania, włóż odpowiednią ilość do głębokiej miski. Wlej makaron do góry wrzącą wodą, aby był całkowicie w wodzie. Pozostaw we wrzącej wodzie na 10-15 minut, od czasu do czasu obracając. Trzeba za nią patrzeć, żeby się nie gotowała.
Krok 4:

Marchewki zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w małe kostki, cebulę pokroić w półpierścienie, czosnek pokroić w drobną kostkę, pomidory również pokroić w kostkę. Dodaj posiekane warzywa do smażonego fileta z kurczaka i wymieszaj. Smaż kurczaka z warzywami przez 5-7 minut na średnim ogniu bez przykrycia, ciągle mieszając.
Krok 5:

Wrzuć gotowy makaron szklany do durszlaka, aby szklanki nadmiar płynu. W razie potrzeby makaron można pokroić na kilka części lub pozostawić w oryginalnej formie.
Krok 6:

Dodaj mrożoną fasolę i paprykę na patelnię(wcześniej nie rozmrażałem warzyw). Dodaj sos sojowy, przyprawy, trochę soli, wymieszaj. Smaż kurczaka z warzywami na średnim ogniu, aż warzywa się ugotują. Pod koniec gotowania spróbuj soli, w razie potrzeby dodaj sól. Nie przykrywaj patelni z filetem z kurczaka i warzywami, w razie potrzeby można zmniejszyć ciepło.
Krok 7:

Dodaj funchozę na patelnię do fileta z kurczaka z warzywami i dobrze wymieszaj. Nasz makaron nie jest słony, więc teraz należy go całkowicie wymieszać z warzywami i kurczakiem i odstawić na kilka minut, aby go namoczyć.
Krok 8:

Podawaj gotową funchozę z kurczakiem i warzywami na gorąco. To samodzielne danie dla całej rodziny. Podczas serwowania udekoruj świeżymi ziołami koperkowymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g




