skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować & quot; Lagman & quot; z wołowiną, najpierw musisz ugotować makaron. Aby go przygotować, przesiej mąkę do głębokiej miski, dodaj sól i jajko. Wszystko wymieszać. Dodaj ciepłą wodę i olej roślinny, zagnieść elastyczne ciasto. Pozostaw na stole na 30 minut.
Krok 2:
Gotowe ciasto ugniatać kilka razy, na posypanej mąką powierzchni rozwałkować na cienką płytkę.
Krok 3:
Posyp mąką z obu stron i złóż luźną bułkę. Ostrym nożem pokrój w cienkie paski.
Krok 4:
Gotuj makaron we wrzącej osolonej wodzie przez 3-4 minuty. Gotowy makaron wrzucić do durszlaka i spłukać wodą.
Krok 5:
Aby przygotować & quot; Lagman" z wołowiną, weź określone składniki na mięso.
Krok 6:
Opłucz wołowinę, osusz ręcznikiem papierowym. Wytnij żyły i ścięgna. Pokrój na małe kawałki.
Krok 7:
Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Pokrój łodygi selera wzdłuż i posiekaj. Obierz czosnek i posiekaj.
Krok 8:
Obierz marchewki i pokrój w paski. W papryce odetnij łodygę i posiekaj. W pomidorach wykonaj nacięcia krzyżowe w okolicy łodygi, zalej wrzącą wodą i usuń skórę, pokrój. Jeśli pomidory nie są bardzo soczyste, możesz dodać dodatkową koncentrat pomidorowy lub keczup.
Krok 9:
Usmaż wołowinę na oleju ze wszystkich stron.
Krok 10:
Dodaj marchewkę, cebulę, czosnek i seler do mięsa. Smaż wszystko razem przez 5-7 minut.
Krok 11:
Dodaj paprykę, pomidory, sól, pieprz, przyprawy do smaku do mięsa i warzyw,wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie gotowe. W razie potrzeby dodaj wodę.
Krok 12:
Połóż gotowy makaron na talerzu, połóż mięso z warzywami na wierzchu i polej powstałym sosem. Posyp posiekanymi świeżymi ziołami do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g