przekąska z odciągniętego matsuna (kamatz matsun)

odciągnięty matsun na śniadanie - dobry nastrój na cały dzień! Kamatz matsun jest pyszny z czarnym chlebem i chlebem pita
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 4 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 44 % 4 g
55 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować 800 g odciągniętego matsuny, musisz wziąć 2 litry świeżego matsuny

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Potrzebujemy bawełnianej lub lnianej torby

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej matsun do woreczka

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zawieś torbę matsuna na haczyku i umieść pojemnik do opróżniania serwatki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozostaw matsun do spłynięcia na jeden dzień w chłodne miejsce

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pompowany matsun (nazywa się "kamatz matsun")

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś matsun do miski

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Odciągnięty matsun gotowy do spożycia

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Składniki na pierwszą wersję przystawki z odciągniętego matsuna: matsun - 300 g, miód-2 łyżeczki, tarhun-4 pióra, szczypiorek-1 pióro, pietruszka-1 gałązka, sól pieprz do smaku

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W matsun dodaj miód,

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj tutaj przewidziane warzywa, sól, pieprz

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ubij blenderem

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Składniki drugiej wersji przekąski: odciągnięty matsun - 150 g, ser serowy-100 g, śmietana lub miękkie masło - 50 g, czosnek - 1 ząbek, koperek - 3-4 gałązki, mielony czarny pieprz, sól - do smaku.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zetrzyj ser i czosnek.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Do puree z czosnkiem dodaj posiekany koperek, śmietanę lub masło, matsun.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Sól pieprzowa do smaku

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ubij blenderem

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Składniki trzeciej wersji: odciągnięty matsun - 300 g, sok z połowy cytryny, czerwona rzodkiewka - 8-10szt., małe jabłko, sól pieprz

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wyciśnij sok z połowy cytryny

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Zetrzyj rzodkiewki,

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Dodaj puree jabłkowe do rzodkiewki

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Skrop świeżo wyciśnięty sok z cytryny na puree z jabłka i rzodkiewki. Pozostaw do marynowania przez 5 minut.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Wrzucić na sito rozgniecione jabłko i rzodkiewkę, odcedzić & quot; nadmiar & quot; soku

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Dodaj puree jabłkowe i rzodkiewki do odciągniętego matsun, sól, pieprz.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Ubij masę blenderem

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Zrób kanapki, zjedz i baw się dobrze!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Zsiadłe mleko odtłuszczone - 38   kcal/100g
  • Zsiadłe mleko - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy