sałatka wiosenna z serem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pokrój morol i warzywa.
Krok 3:
Ser i pomidory pokrojone w kostkę
Krok 4:
Posiekane warzywa i warzywa przełożyć do miski
Krok 5:
Składniki na sos
Krok 6:
W osobnej misce przygotuj sos
Krok 7:
Wyciśnij czosnek.
Krok 8:
Do miski z warzywami dodaj nasiona sezamu, wyciśnięty czosnek i sos
Krok 9:
Shuffle
Krok 10:
Włóż do salaterki i udekoruj do smaku
posiekaj liście sałaty, pomidory, ser i przenieś do salaterki, dodaj wyciśnięty czosnek, nasiona sezamu, drobno posiekane zioła, sól, pieprz, dopraw sosem i wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g