sos chimichuri do mięsa

wspaniały sos do mięsa ze świeżych warzyw o wyrazistym smaku. Bardzo świeży, jasny smak, podkreśla smak mięsa. Doskonały dodatek do antrykot
rajAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 72 % 23 g
węglowodany 22 % 7 g
247 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

drobno posiekaj cebulę
drobno posiekaj lub wyciśnij czosnek
drobno posiekaj warzywa

wszystko wymieszaj, dodaj ussus, przyprawy i olej.

dobrze wymieszaj sos chimichuri.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy