gruszki z wanilią na zimę

zachowaj smak dojrzałej gruszki przez całą zimę. Zimą podziękujesz sobie! Łatwość przygotowania Ponieważ w przeciwieństwie do jabłek gruszki nie są przechowywane przez długi czas, postanowiłem zrobić puste gruszki na zimę.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 32 g
130 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

przepis na przygotowanie gruszki na zimę jest bardzo prosty i wielu się spodoba.
natychmiast dokonam rezerwacji, że te składniki są przeznaczone na jeden trzylitrowy słoik. Co więcej, całkowita liczba gruszek zależy od ich wielkości.
umyj owoce, odetnij korzenie.
kładziemy gruszki, & nbsp;wanilię i jabłka, a te ostatnie kładziemy na środku słoika.
zasypiamy kwasem cytrynowym.
wlej wrzącą wodę do słoika, odczekaj dziesięć minut i spuść.
po napełnieniu połowy całego cukru ponownie wlej wrzącą wodę i odczekaj dziesięć minut.
wlej pozostały cukier, zalej wrzącą wodą i włóż do rondla do sterylizacji.
zamykamy schłodzone słoiki pokrywkami.
przechowuj puste miejsca w chłodnym, zaciemnionym miejscu.
gotowe gruszki są bardzo podobne do świeżych owoców. Często używam ich do robienia gruszek Charlotte.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Strąk wanilii - 287   kcal/100g

Podobne przepisy