surówka z kapusty z majonezem i jabłkiem

delikatny i przyjemny smak jest gotowy do zadowolenia o każdej porze roku. Miły.
Rumba-HawanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 53 % 10 g
węglowodany 42 % 8 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

drobno posiekaj kapustę i lekko ściśnij rękami.
obierz marchewki i jabłka i zetrzyj na grubej tarce.
posiekaj czosnek.
wszystko wymieszaj, lekko Posol i dopraw majonezem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy